Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Concent likviderar inte Östermyra

Publicerad: 17 Augusti 2018, 10:07

Illustration: Petter Furå.

Concent meddelar att en kontrollbalansräkning för dotterbolaget Östermyra upprättats. Det egna kapitalet understeg det registrerade aktiekapitalet men valet föll på att inte likvidera bolaget.


Concents dotterbolag Östermyra kommer inte likvideras trots att en kontrollbalansräkning visat att det egna kapitalet understeg det registrerade aktiekapitalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Orsaken till beslutet är att det pågår löpande diskussioner med obligationsinnehavare om hur obligationslånet ska lösas och man bedömer att en lösning kommer kunna uppnås. Detta då det ligger i de bägge parternas intresse. Obligationslånet skulle egentligen ha konverterats redan den 27 februari i år.

Vidare uppges att den ursprungliga planen för Östermyras projekt Barents Center inte väntas bli av då byggnationen ännu inte inletts. Östermyra är dock övertygade om att tomtens placering i centrala Haparanda och kommunens behov gör att det finns alla möjligheter till ett bra projekt.

-Oaktat vilket utfall diskussionerna landar i och vilket framtida scenario som inträffar för projektet Barents Center kommer detta inte ha någon negativ påverkan på Concent-koncernens ekonomiska ställning, står det i pressmeddelandet.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.