Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Collectors vd slutar efter mindre än ett år

Publicerad: 30 maj 2018, 12:38

Martin Nossman Bild: Collector

Collectors vd Liza Nyberg, som tillsattes i september i fjol, avgår i slutet av maj och ersätts av Martin Nossman. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Collector

Han tillträder tjänsten i början av augusti och styrelseordförande Lena Apler går in som tillförordnad vd under mellanperioden.

Nossman har en ekonomie magisterexamen från Lunds Universitet och har arbetat över 20 år inom Handelsbanken, där han haft ett flertal ledande befattningar.

Collector stiger 2 procent på onsdagen men har ändå backat 24 procent sedan årsskiftet. Banken intäkts- och vinsttillväxt har mattats betänkligt de senaste kvartalen efter flera år med kraftig tillväxt. I det första kvartalet i år minskade till och med vinsten efter skatt någon procent.

Liza Nyberg har en uppsägningstid om 6 månader samt 12 månaders avgångsvederlag, med avräkning mot ny inkomst. Kostnaden för detta kommer meddelas i samband med nästa kvartalsrapport.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Collector

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.