Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Collector till börsen tidigt i juni

Publicerad: 15 maj 2015, 05:22

Finansbolaget Collector som har starka kopplingar till fastighetsbranschen, via huvudägaren Balder och Ernströmgruppen, kommer i början på juni att tas upp till handel på Stockholmsbörsen.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterCollectorPlatzer FastigheterStockholmsbörsen

Finansbolaget Collector som har starka kopplingar till fastighetsbranschen, via huvudägaren Balder och Ernströmgruppen, kommer i början på juni att tas upp till handel på Stockholmsbörsen. Det står klart sedan Nasdaq Stockholm har godkänt Collectors ansökan om notering.

Enligt ett pressmeddelande från Collector är godkännandet villkorat av att man ökar spridningen i bolagets aktieägargrupp och det kommer primärt att ske genom nyemission av aktier till ett värde som cirka 400 miljoner kronor samt att stora ägare säljer en del av sitt innehav. Huvudägaren Balder har dock meddelat att man inte inte säljer, Balder äger i dagsläget 48 procent av Collector men den andelen kommer att spädas ut i och med nyemissionen. Spridningskravet ska vara uppfyllt senast på noteringsdagen som dock inte är offentlig ännu.

Även Ernströmgruppen, som är huvudägare i fastighetsbolaget Platzer, är storägare i Collector med cirka 15 procent av kapitalet.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Collector

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.