Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Cibus nyemission i hamn - tillförs en halv miljard

Publicerad: 7 december 2021, 18:52

Fastighetsbolaget Cibus genomförde under tisdagskvällen en riktad nyemission om 2 miljoner aktier till svenska och internationella institutionella investerare genom en accelererarat bookbuilding och bolaget tillförs nu 492 miljoner kronor före transaktionskostnader.


Teckningskursen i emission som Cibus aviserade efter börsens stängning på tisdagen blev 246 kronor per aktie, motsvarande en rabatt om 2,2 procent jämfört med tisdagens stängningskurs, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Läs även: Öppna gränser öppnar för fler Cibusförvärv 

Emissionen medför en utspädning om cirka 4,5 procent av antalet aktier och röster i bolaget och bland de som tecknade nya aktier märks Sagax, Bell Rock Capital Management, Clearance Capital och Fjärde AP-fonden.

Cibus skrev tidigare på tisdagen att man ”ser ett positivt marknadsläge där förutsättningarna för värdehöjande förvärv i närtid bedöms vara mycket fördelaktiga. Bolaget har en stark pipeline av olika potentiella förvärv i Norden. För att kunna tillvarata dessa möjligheter och samtidigt upprätthålla en god finansiell ställning i linje med Bolagets finansiella mål, har Cibus beslutat att utreda förutsättningarna för att genomföra Nyemissionen”.

Läs även: Cibus tar plats i EPRA-index

Nyemissionen genomfördes med stöd av bemyndigandet från årsstämman i april i år.

Nordea Bank och Pareto Securities agerar Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.