fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Catenaägande mer koncentrerat

Publicerad: 4 november 2013, 13:41

Efter Catenas aktiefinansierade köp av Brinova Logistik har ägarbilden i Catena ändrats ganska drastiskt. Nu när bolaget har genomfört sin nyemissionen av drygt 13,6 miljoner aktier är det av Erik Paulsson ägda Brinova som har tagit över från CLS Holdings som Catenas största aktieägare.

Ämnen i artikeln:

Brinova Fastigheter

Efter Catenas aktiefinansierade köp av Brinova Logistik har ägarbilden i Catena ändrats ganska drastiskt. Nu när bolaget har genomfört sin nyemissionen av drygt 13,6 miljoner aktier är det av Erik Paulsson ägda Brinova som har tagit över från CLS Holdings som Catenas största aktieägare. Brinova äger 11,7 miljoner aktier i Catena, motsvarande 46,4 procent av kapitalet och rösterna.

Närmast på listan över största aktieägare kommer CLS Holdings och Fabege vars innehav sett till antal aktier inte har ändrats men i och med att antalet aktier mer än fördubblats så har deras andel i bolaget spätts ut ganska rejält. De två bolagen kontrollerar nu vart för sig 13,8 procent av kapitalet och rösterna i Catena. Före affären kontrollerade CLS Holdings och Fabege 30 procent var av Catena.

På fjärde plats kommer sedan vd:n Gustaf Hermelin som genom bolag äger 7,7 procent av aktierna i Catena. Catella som tidigare ägde 12,4 procent av aktierna har dels sett sin andel spädas ut, dels nästa halverat sitt innehav. Catella äger därmed 3 procent av kapitalet i Catena. Sammanlagt äger dessa fem största aktieägare 84,7 procent av aktierna i Catena vilket kan jämföras med 30 september då bolagets fem största ägare kontrollerade 76,2 procent av röster och kapital.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev