Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Catena tar in 2,2 miljarder - WDP ny storägare

Publicerad: 29 mars 2022, 06:03

Foto: Roland Magnusson

Catena har beslutat om en riktad nyemission om 4,1 miljoner aktier till en teckningskurs om 526 kronor per aktie, motsvarande en premie om 10 baspunkter jämfört med senaste stängningskurs 28 mars 2022. Teckningskursen innebär att bolaget tillförs 2.169 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterBackahill Fastigheter

Nyemissionen kommer riktas till logistik- och fastighetsbolaget WDP som efter emissionen kommer inneha 9,09 procent av utestående aktier och röster i Catena. Backahill har i egenskap av bolagets största ägare åtagit sig att, inför valberedningen, föreslå att WDP:s vd, Joost Uwents, som bolagets åttonde styrelseledamot.

Läs även: Bostäder och logistik i fokus när Danmark satte transaktionsrekord

”Mot bakgrund av ökande projektutveckling i landbanken, vilket tillkännagavs genom publiceringen av helårsresultatet 2021, avser Catena att använda nettolikviden från nyemissionen till att finansiera investeringar i fastigheter, i enlighet med nyligen offentliggjorda transaktioner, och fastighetsprojekt samtidigt som bolagets stabila kapitalstruktur behålls”, heter det.

Catena och WDP avser inleda ett strategiskt samarbete för att möjliggöra en bredare geografisk täckning för kunder och bidra till integration av hyresgäster mellan deras huvudsakliga portföljer.

Läs även: Logistik sticker ut på ”världens mest likvida fastighetsmarknad”

WDP utvecklar, investerar i och hyr ut lager- och distributionslokaler för egen räkning. WDP:s fastighetsportfölj uppgår till cirka 6 miljoner kvadratmeter logistiktillgångar med ett värde på cirka 6 miljarder euro per den 31 december 2021 och finns på mer än 250 platser i Belgien, Frankrike, Nederländerna, Luxemburg, Tyskland och Rumänien. WDP är noterade på Euronext Bryssel med ett börsvärde på 7,01 miljarder euro per den 28 mars 2022.

Nyemissionen innebär en utspädning om cirka 9,9 procent. Med hänsyn taget till emissionslikviden i nyemissionen kommer Catenas NRV att öka med cirka 18 kronor per aktie motsvarande en ökning om 5,6 procent.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.