Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Catella förändrar redovisningsperioden om försäljning

Publicerad: 27 Januari 2020, 14:14

Catella gick den 2 oktober 2019 ut med att bolaget genom sitt intressebolag Nordic Seeding GmbH har tecknat ett avtal med den tyska fastighetsutvecklaren CG Gruppe AG om att avyttra fastighetsutvecklingsprojektet Grand Central i Düsseldorf i Tyskland. Textstorlek + – Dela med andra Tweet MAILA PRINTA PDF TAGGARCatella Affären har en total positiv effekt på


Ämnen i artikeln:

Catella

Catella gick den 2 oktober 2019 ut med att bolaget genom sitt intressebolag Nordic Seeding GmbH har tecknat ett avtal med den tyska fastighetsutvecklaren CG Gruppe AG om att avyttra fastighetsutvecklingsprojektet Grand Central i Düsseldorf i Tyskland.

Affären har en total positiv effekt på resultatet efter skatt om cirka 170 miljoner kornor vilket förväntas att redovisas under det första kvartalet 2020. Tidigare kommunicerades att affären skulle redovisas under fjärde kvartalet 2019. Affären och värdet för Catella är oförändrat i jämförelse med tidigare kommunikation.

Skälet till förskjutningen i redovisningsperioden är att aktierna i projektet ej överförts till köparen per sista december 2019 vilket medför, i enlighet med IFRS, att transaktionen ej kan redovisas under fjärde kvartalet 2019.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Catella

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.