Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Castellums aktie får grön märkning av Nasdaq

Publicerad: 12 september 2022, 08:17

Rutger Arnhult, vd Castellum.

Foto: TT

Castellum uppfyller alla villkor för att noteras som en grön aktie på Nasdaq Stockholm och blir nu det första riktigt stora fastighetsbolaget i Norden som godkänns och klassificeras som en sådan. Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

CastellumNasdaq

Castellums vd och koncernchef Rutger Arnhult deltog under måndagen i en klockringningsceremoni vid Nasdaq Tower i New York för att uppmärksamma den gröna märkningen av bolagets aktie på Nasdaq Stockholm.

– Genom att klassa Castellums aktie som grön synliggör vi för investerarmarknaden att Castellums verksamhet driver på och gör skillnad i vår tids viktigaste utmaning och underlättar för investerare att fatta kloka och hållbara beslut, kommenterar Rutger Arnhult. 

Castellum har anlitat analysföretaget Cicero Shade of Green som extern part för granskning i ansökningsprocessen. Cicero redogör för att 60 procent av omsättningen och 62 procent av investeringarna uppfyller kraven för att anses grönt.

Nasdaqs introduktion av grönklassade aktier föddes på initiativ av en trio fastighetsbolag – K2A, Platzer och Wästbygg.

Förutom dessa har även Annehem och Magnolia fått grön märkning av Nasdaq. 

Det här är Green equity designation

Syftet med Nasdaqs gröna märkning är att ge en ökad synlighet mot investerare som letar efter hållbara investeringar. För att uppfylla kriterierna som grön aktie ska minst 50 procent av omsättningen och 50 procent av investeringarna anses vara grönt och mindre än 5 procent av tillgångarna vara knutna till fossilt bränsle.

Ämnen i artikeln:

CastellumNasdaq

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.