lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Castellum säljer Oscar Properties-post med förlust

Publicerad: 19 maj 2022, 05:33

Foto: Stina Stjernkvist/TT, Malin Hoelstad/TT

Castellum har sålt hela innehavet i Oscar Properties genom en blockförsäljning.

Ämnen i artikeln:

SvepetOscar PropertiesCastellum

ND


Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Castellums innehav i Oscar Properties uppgick till 11,6 procent av kapital och röster per den 30 april, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Dagens industri skriver att Castellum blev storägare i Oscar Properties i höstas i samband med att man sålde 16 fastigheter i Stockholm, Öresund, Norrköping och Västerås för cirka 1,7 miljarder kronor till bolaget.

Läs mer: Rutger Arnhult om Finland: ”Vi följer utvecklingen noga” 

Läs mer: Peab köper Primus av Oscar Properties: ”Det har varit en snabb process” 

En del av betalningen skedde i aktier som emitterades till kursen 12 kronor per aktie, och Castellum betraktade posten som en finansiell placering, ”där Castellum erhåller aktier på en bedömd attraktiv nivå i ett bolag med spännande tillväxtstrategi”.

Oscar Properties-aktien har sedan beskedet om fastighetsaffären minskat från stängningskursen 11,79 dagen före affären till 6,97 kronor, en minskning med 41 procent. Räknat på kursen 12 kronor är minskningen 42 procent.

Enligt Infront mäklades posten på kursen 8 kronor av ABG. Det var en premie på 16,3 procent jämfört med avslutet närmast före, men en tredjedel lägre än den kurs Castellum kom in på.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev