Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Castellum ökar i Entra - nära budpliktsnivå

Publicerad: 20 december 2021, 12:15

Fastighetsbolaget Castellum har ökat sitt innehav i det norska fastighetsbolaget Entra och ligger nu precis under den norska gränsen för budplikt som går vid en tredjedel av bolaget. Det rapporterar Dagens industri.


Ämnen i artikeln:

Entra FastigheterCastellumNorge

Castellum har under den senaste veckan köpt drygt 1,8 miljoner aktier och ökat innehavet till 33,32 procent av aktierna i Oslonoterade Entra, enligt siffror från ägardatatjänsten Holdings. Gränsen för budplikt går alltså vid cirka 33,33 procent.

Största ägare i Entra är fastighetsbolaget Balder som kontrolleras av fastighetsmannen Erik Selin. Enligt besked tidigare i december ökade Balder genom sitt tidigare budpliktsbud på Entra sitt innehav i det norska bolaget med 2,4 procent av Entra till 36,5 procent av kapitalet.

Norska DNB skrev tidigare i höstas att banken såg potential för en budstrid om Entra mellan Balder och Castellum, noterar Dagens industri. Castellums nya vd Biljana Pehrsson uppgav dock i Di TV i december att bolaget, vad hon kände till, inte hade några planer på att ta upp striden om det norska fastighetsbolaget.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.