Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Castellum höjer utdelning för 21:a året i rad

Publicerad: 23 Januari 2019, 06:59

Henrik Saxborn CEO of Castellum. Photo: Castellum.

Castellums förvaltningsresultat ökade mer än väntat i det fjärde kvartalet och bolaget höjer nu utdelningen för 21:a året i följd. Samtidigt flaggar bolagets vd Henrik Saxborn för att hyresmarknaden kan komma att svalna av något framöver.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Förvaltningsresultatet ökade 17 procent under 2018 till 2 952 miljoner kronor från fjolårets 2 530 miljoner kronor.

Det var en bra bit över målet om en tillväxt i förvaltningsresultatet på 10 procent per aktie och slog även analytikernas förväntningar med råge. Dessa hade väntat sig ett förvaltningsresultat på 2 893 miljoner kronor att döma av nyhetsbyrån Direkts analytikerenkät.

Utdelningen höjs med 15 procent till 6,10 kronor från fjolårets 5,30 kronor. Den kommer som vanligt delas upp på två utdelningstillfällen under året.

Castellums vd Henrik Saxborn är stolt över resultatet som han betecknar som ett av de bästa i bolagets historia. Han är fortsatt positiv till utsikterna framöver på bolagets marknader men samtidigt höjer han ett varningens finger:

­– Det finns nu vissa tecken som tyder på en något trögare hyresmarknad och transaktionsvolymen på fastighetsmarknaden minskar – om än på en ganska hög nivå, skriver han i vd-ordet.

Samtidigt noterarar Saxborn bolagets hyresintäkter ökade med hela 5,3 procent under 2018 i jämförbart bestånd och att det än så länge finns utrymme för ytterligare höjningar.

­–Mycket talar för att vi får en hög siffra när det gäller omförhandlingar även nästa år när ett antal gamla kontrakt förfaller. Vi ser inga tecken på att räntenivåerna kommer att höjas i betydande grad under överblickbar tid, skriver han.

Värdet på Castellums fastigheter skrevs upp med 2 066 miljoner kronor i det fjärde kvartalet. Motsvarande siffra från året innan låg på 2 471 miljoner kronor.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.