Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Carnegie: Corem och Klövern blir ett nytt Castellum

Publicerad: 9 april 2021, 14:35

Jonas Andersson och Corem och Klöverns storägare Rutger Arnhult.

Carnegie ställer sig positiva till en sammanslagning av Corem och Klövern. Det framgår av en månadsuppdatering författad av fondförvaltaren Jonas Andersson.


Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterCorem Property GroupCarnegieCastellum

”Vår bedömning är att det sammanslagna bolaget kommer att utvecklas mycket väl på börsen”, skriver Jonas Andersson, som förvaltar Carnegie Fastighetsfond Norden.

Corem lade i slutet av mars ett bud på Klövern som om det går igenom bildar ytterligare en fastighetsbjässe med ett fastighetsvärde på över 70 miljarder kronor. 

Läs även: Corem lägger bud på Klövern

Andersson skriver att det blir ett större bolag med bättre likviditet och lägre upplåningskostnader. Dessutom finns vissa operationella kostnadssynergier. Andersson framhåller också att det snåriga korsägandet skulle minska.

Andersson noterar även att Rutger Arnhults stora ägande i såväl Corem som Klövern borgar för att budnivån är rimlig. 

Läs även: Henrik Saxborn om avhoppet: ”Bra tidpunkt att sluta” 

”Störst ägande har Rutger Arnhult numera i Castellum, där han nyligen blev vald till styrelseordförande. Som av en händelse kommer det sammanslagna bolaget (Corem och Klövern) att vara väldigt likt Castellum, fast något mindre”, skriver Andersson.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.