Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Carlbergssjöns inflytande i Heba ökar

Publicerad: 30 september 2015, 12:38

En ägare av 132 840 A-aktier i Heba Fastighets AB har begärt att aktierna omvandlas till lika många aktier av serie B. Enligt bolagets bolagsordning har ägare av A-aktier rätt att göra så.


Ämnen i artikeln:

CarlbergssjönHeba Fastigheter

En ägare av 132 840 A-aktier i Heba Fastighets AB har begärt att aktierna omvandlas till lika många aktier av serie B. Enligt bolagets bolagsordning har ägare av A-aktier rätt att göra så. A-aktierna är inte noterade vilket gör att de inte är likvida på samma sätt som B-aktierna som går att sälja på börsen. B-aktiens stängningskurs på tisdagen var 93 kronor och 132 840 B-aktier i bolaget är därmed värda 12,4 miljoner kronor.

När röststarka A-aktier (en aktie ger 10 röster i Heba) omvandlas till B-aktier (1 röst) så sjunker antalet röster i bolaget vilket i sin tur innebär att B-aktieägare får mera inflytande. I detta fall handlar det om en marginell ändring men exempelvis kan nämnas att vid denna omvandling har Carlbergssjön som är största ägare i Heba, sett till kapitall fått ett marginellt ökat inflytande. Carlbergssjön andel av rösterna har stigit med 0,2 procentenheter från 10,9 till 11,1 procent.

Sverrir Thór

Källa: Marknadsmeddelande från Heba

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.