Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

CapMan etablerar en ny fond

Publicerad: 7 mars 2013, 14:30

CapMan har etablerat sin fjärde private equity-fond med fokus på fastigheter i Norden. CapMan Nordic Real Estates (CMNRE) investeringskapacitet uppgår till cirka 125 miljoner euro efter den första stängningen som genomfördes den 6 mars 2013. Fondens första investering är en kontorsfastighet i Sollentuna.


Ämnen i artikeln:

CapMan

CMNRE investerar främst i fastigheter med värdeökningspotential som ska realiseras genom aktiv förvaltning. Fondens fokus är kontorsfastigheter samt kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Norden.

Tillsammans med CapMan och investeringsteamet har fem institutionella investerare från Finland och USA förbundit sig att investera totalt 50,1 miljoner i CMNRE vid den första stängningen. CapMans och teamets investering i fonden uppgår till 8,1 miljoner euro.  Resningen för fonden fortsätter och CapMan väntar att uppnå slutlig stängning senast år 2014.

Fondens första investering är en kontorsfastighet i stockholmsförorten Sollentuna med Pfizer och BMW som huvudsakliga hyresgäster.

– Norden anses vara en attraktiv region för fastighetsinvesteringar på grund av en starkare ekonomi i jämförelse med Central- och Sydeuropa. Det finns internationell efterfrågan för nordiska private equity-fonder inom fastigheter och vi ser framemot att erbjuda denna investeringsmöjlighet. Vårt starka lokala team kan effektivt genomföra CMNREs investeringsstrategi och vi planerar att stärka teamet ytterligare speciellt i Sverige, säger Mika Matikainen, senior partner och chef för CapMan Real Estate.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Capman

Ämnen i artikeln:

CapMan

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.