Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Budaktuella Tre Kronor flaggar för fastighetsköp i Norge

Publicerad: 10 maj 2021, 06:55

Uppköpskandidaten Tre Kronor har tecknat avsiktsförklaringar att köpa tio fastigheter i Norge om drygt 11 000 kvadratmeter värda 322 miljoner norska kronor. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.


Ämnen i artikeln:

Tre Kronor Property InvestmentNorge

Alla fastigheter ligger i Norge och har en kvarstående hyrestid på drygt åtta år i genomsnitt. Förvärvet ökar Tre Kronors hyresvärde med knappt 20 MNOK. 

Inga slutliga förvärvsavtal har ännu ingåtts, skriver bolaget.

Läs även: Därför har Tre Kronor hamnat mitt i en budstrid

Den enhälliga rekommendationen från Tre Kronors styrelse av det reviderade budet från LSTH Svenska Handelsfastigheter, ändras inte med anledning av de nu aktuella fastighetsaffärerna i Norge.

Tre Kronor som noterades på First North i november 2017 har i dag en uthyrningsbar area 220.000 kvadratmeter fördelat över 150 fastigheter. De största hyresgästerna är Systembolaget, ICA, Coop, Norsk Butikkdrift, Axfood, samt statlig och kommunal verksamhet.

I budstriden kring Tre Kronor var Svenska Handelsfastigheter först ut med ett bud på 151 kronor. Trophi, ägt av Tredje AP-fonden, kontrade och lade ett bud på 160 kronor. Svenska Handelsfastigheter svarade i torsdags i förra veckan med att höja budet till 163 kronor, ett bud som Tre Kronor enhälligt har rekommenderat sina aktieägare att acceptera.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.