Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Brunswick stänger fastighetskreditfond

Publicerad: 26 juni 2018, 04:58

Foto: Lars Clason.

Brunswick Real Estate stänger sin andra fastighetskreditfond på 6,6 miljarder kronor. Sammantaget har man nu 8,5 miljarder kronor i förvaltat kapital.


Ämnen i artikeln:

Brunswick Real EstateLouise Richnau

Bland investerana finns nordiska institutionella investerare, bland annat befintliga investerare i form av Norges största livförsäkringsbolag, Kommunal Landspensjonskasse (KLP), samt svenska Folksamgruppen och PRI Pensionsgaranti.

– Vi är mycket nöjda med det starka förtroendet från våra investerare. Trots den stora efterfrågan på nordiska fastigheter och att Sverige konsekvent är en av de mest likvida fastighetsmarknaderna i Europa har tillgången till finansiering för låntagare historiskt varit mycket
volatil. Fastigheter är ett tillgångsslag med lång investeringshorisont som kräver långsiktigt kapital, såväl avseende eget kapital som på skuldsidan, något obelånat institutionellt kapital kan erbjuda, säger Louise Richnau, partner och vd för Brunswick Real Estate Capital.

Brunswick Real Estate Capital II är en obelånad kreditfond som erbjuder finansiering till fastigheter i Sverige, främst i storleken 400 till 1 000 miljoner kronor per lån med löptider på upp till tio år.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News