fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Brinova på First North Premier

Publicerad: 12 juli 2016, 09:15

Foto: Sverrir Thór.

Fastighetsbolaget Brinova som ägs till störst del av familjen Paulsson samt av Balders grundare och huvudägare Erik Selin, avser notera bolaget på First North Premier.

Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterBrinova FastigheterErik PaulssonFirst NorthStockholmsbörsen

Fastighetsbolaget Brinova som ägs till störst del av familjen Paulsson samt av Balders grundare och huvudägare Erik Selin, avser notera bolaget på First North Premier. Noteringen kommer att äga rum under hösten 2016. Noteringen planeras ske 30 september. Det avslöjade vd Per Johansson på Kapitalmarknadsdagarna i Båstad som nu pågår.

Bolagets idé är att investera i bostäder kommersiella fastigheter och omsorgsboenden i södra Sverige, söder om Halmstad och Kalmar, och dess samlade fastighetsbestånd utgör nu 126 000 kvadratmeter till ett fastighetsvärde om 1,3 miljarder kronor. Ungefär 65 procent av hyresintäkterna kommer från bostäder och samhällsfastigheter. Bolaget gjorde över första halvåret 2016 en förvaltningsvinst om 13,2 miljoner kronor.

Vid noteringen siktar man på att ha ett fastighetsvärde om 1,6 miljarder kronor och vid årsskiftet vill man enligt vd:n ha vuxit med ytterligare 400 miljoner kronor.

Den största delen av innehavet ligger i Landskrona, som Per Johansson beskriver som en fantastisk ort, och där bolaget har centralt belägna fastigheter.

– I Landskrona jobbar vi mycket med förtätning och har byggrätter för cirka 500 bostäder.

First North Premier är en tillväxtmarknad som ägs av Nasdaq och anses vara en förberedande marknad för notering på Stockholmsbörsens huvudlista.

– Nya Brinova ska inte kopplas till gamla Brinova, påminner Per Johansson om.

Med gamla Brinova hänvisar han till det bolag som Gustaf Hermelin ledde och sedan gjorde ett omvänt uppköp av Catena.

Per Johansson uppger att man inte kommer att emittera nya aktier i samband med börsnoteringen då man redan har genomfört den ägarspridning som erfordras för en börsnotering.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev