Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Brinova når tillväxtmål

Publicerad: 26 februari 2019, 15:03

Brinovas vd Per Johansson

Foto: Brinova.

Brinova meddelar på tisdagen att man nått tillväxtmålet om ett fastighetsvärde på 4 miljarder i slutet av 2018 och att förvaltningsresultat steg 21 procent under året.


Ämnen i artikeln:

Brinova Fastigheter

Det blir dock ingen utdelning till aktieägarna, som får ge sig till tåls tills det nya tillväxtmålet –ett fastighetsvärde överstigande 6 miljarder senast 2021 – uppnåtts.

– Vi har nått periodens tillväxtmål, en fastighetsportfölj om 4 Mdkr, inklusive avtalade men ej tillträdda förvärv och projekt som färdigställs under 2019, säger Per Johansson, vd för Brinova i sin kommentar till bokslutskommunikén.

Förvaltningsresultatet ökade till 94,5 miljoner kronor 2018 från 77,8 miljoner kronor året innan.

– Förvaltningsresultat som i princip utgör bolagets löpande kassaflöde har tack vare de större volymerna, den förbättrade överskottsgraden och ett aktivt arbete med finansieringen ökat med 21 procent. Mätt som marginal utgör förvaltningsresultatet, exklusive noteringskostnader, nästan 26 procent av bolagets hyresintäkter, skriver Brinovas vd Per Johansson i bokslutet.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Brinova Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.