fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Brinova hoppas listbyte ger tillväxt

Publicerad: 13 september 2018, 13:19

Per Johansson, vd för Brinova. Foto: Tribona.

Brinova Fastigheter godkänns för notering på Nasdaq Stockholm, vilket kan bädda för ökad tillväxt framöver. Det säger Brinovas vd Per Johansson till Fastighetsnytt efter att nyheten meddelats på torsdagen.

Ämnen i artikeln:

Brinova Fastigheter

Bolaget uppger att det främst ser en notering på en reglerad marknad som en kvalitetsstämpel vilket bedöms som en fördel i kontakter med offentliga beslutsfattare.

Brinova, som är inriktat på samhällsfastigheter och hyresbostäder i södra Sverige, har bland annat mycket kontakter med kommuner.

-Det här är ett steg som är bra i vår fortsatta ambition att växa och det ger ju långsiktiga möjligheter som är bättre sett till exempelvis kapitalanskaffning, säger Brinovas vd Per Johansson till Fastighetsnytt.

Det kan även bidra till att sänka bolagets räntekostnader framöver.

-Det ger ingen effekt i det korta perspektivet men långsiktigt är jag övertygad om att det får en positiv inverkan när det gäller de finansiella kostnaderna, säger Johansson.

Vidare kan bytet bidra till att bredda ägarbasen då vissa aktörer bara får investera i bolag som är listade på reglerade marknader.

Brinova gör även bedömningen att en likvid aktie på en reglerad marknad ökar ger beredskap för aktiefinansierade förvärv om sådana tillfällen skulle yppa sig.

Brinova listades på First North för knappt två år sedan och har haft siktet inställt på Stockholmsbörsens huvudlista sedan ungefär ett år tillbaka.

Första dag för handel är beräknad till den 27 september.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev