Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Brinova börsnoteras – fler på gång

Publicerad: 30 september 2016, 11:25

Foto: Nasdaq.

På fredagen noterades bostads- och samhällsfastighetsbolaget Brinova på First North Premier. Samtidigt förbereder flera andra fastighetsbolag sig för notering.


Ämnen i artikeln:

Brinova FastigheterNasdaq

På fredagen noterades bostads- och samhällsfastighetsbolaget Brinova på First North Premier. Klockringningen gjordes av vd Per Johansson, ägaren Erik Paulsson och bolagets CFO Malin Rosén.

Efter att aktien noterats handlades den till som högst 60 kronor, de första minuterna. Aktien fick dock en turbulent första dag, och handlades för som lägst 20,10 kronor (även om handeln inte stängt när den här texten skrivs).

Per Johansson verkade ändå nöjd när Fastighetsnytt pratade med honom, då aktiens substansvärde per aktie ligger på cirka 13 kronor.

Brinova är bara ett i raden fastighetsbolag som noterats på First North och på huvudlistan de senaste åren. Tidigare i år har bland annat NP3, Pandox, och Bonava noterats.

Nasdaqs europeiska noteringschef Adam Kostyál säger till Fastighetsnytt att flera andra fastighetsbolag ligger i pipeline och börjar göra sig redo för notering.

– Fastighetssektorn är en givetvis en väldigt bidragande orsak till den utveckling vi har haft. Vi kommer nog att ha, som förra året, runt 90 bolag som noteras i år, säger han.

Bland de bolag som förbereder sig för börsen finns Ilija Batljans nya bolag SBB och bostadsbolaget SSM.

För mer kommentarer, se klippet ovan.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

Brinova FastigheterNasdaq

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.