Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Bravida vill noteras på börsen

Publicerad: 21 september 2015, 04:58

Fastighetsservicebolaget Bravida avser genomföra en notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Genom noteringen vill bolaget bredda sin ägarbas och få tillgång till svenska och internationella kapitalmarknader.


Ämnen i artikeln:

Bravida

Fastighetsservicebolaget Bravida avser genomföra en notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Genom noteringen vill bolaget bredda sin ägarbas och få tillgång till svenska och internationella kapitalmarknader.

– En börsnotering kommer att öka vår tillgång till kapitalmarknaderna, vilket kommer att stödja vår strategiska plan att bli den ledande leverantören i hela Norden, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef.

Bolagets nuvarande huvudägare Bravissima Holding, som indirekt kontrolleras av vissa investeringsfonder, kommer även efter noteringen att behålla en “väsentlig ägarandel”.

Nasdaq har godkänt bolaget ansökan om notering under förutsättning att vissa villkor uppfylls, bland annat att Finansinspektionen godkänner ett prospekt och att spridningskravet uppfylls senast på noteringsdagen.

“Beroende på marknadens utveckling kommer noteringen att genomföras under det fjärde kvartalet 2015” skriver Bravida i ett pressmeddelande.

I samband med noteringen kommer Monica Caneman att bli styrelseordförande. Michael Siefke, som idag är ordförande, fortsätter som styrelseledamot.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Bravida

Ämnen i artikeln:

Bravida

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.