Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag13.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Botten ur på börsen

Publicerad: 29 januari 2014, 15:00

Efter en stark inledning på börsdagen föll botten ur på onsdagseftermiddagen.


Ämnen i artikeln:

OMX

Strax före klockan 16:30 hade OMX S30 fallit med 1,4 procent och fastighetsindex som var upp med 1,2 procent vid lunchtid hade fallit med 0,7 procent. Ritar man upp en kurva över onsdagens indexutveckling påminner den helst om en berg- och dalbana med ett brant stup.

Vad som orsakar den snabba vändningen är oklart men man kan spekulera i att bolagsrapporter inte har gett de besked som marknaden hoppats på eller att marknaden är nervös inför Ben Bernankes sista framträdande som riksbankschef i USA. Där ska han ge besked om huruvida Federal Reserve fortsätter dra in på sina kvantativa lättnader  och hur man ser styrräntorna utvecklas framöver. I USA hade ledande indexet DJ Industrial Average fallit med 0,8 procent vid 16:30-tiden.

Bland fastighetsaktierna hade endast aktie stigit vid jämfört med tisdagens stängningskurs, Victoria Park som stigit med 8,4 procent. Bland förlorarna var Sagax B i topp med ett kursfall på 1,9 procent. Dagens mest omsatta aktie var Kungsleden som hade omsatts för 35 miljoner kronor. Dagens omsättning uppgick vid 16:30-tiden till 201 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

OMX

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.