Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Botten ur på börsen

Publicerad: 10 Oktober 2014, 07:51

Torsdagens antydan till motstånd mot den negativa utvecklingen på börsen var inget att hänga i julgranen och det verkar nu som bortblåst. Hela börsen rasar på fredagsförmiddagen och vid klockan 11:30 hade fastighetsindex fallit med 2 procent och befann sig fortfarande i en nedåtgående fas.


Ämnen i artikeln:

OMXVictoria Park FastigheterFastPartner FastigheterCatena Fastigheter

Även generalindex och OMX S30 som fallit med 1,9 respektive 1,7 procent men dessa verkade ha bottnat, i alla fall tillfälligt och börjat stiga en aning igen, vilket gör att eftermiddagens utveckling blir spännande att följa.

Bland fastighetsaktierna har inte en enda stigit på fredagen men FastPartner ligger oförändrad i en relativt livlig handel. De aktier som presterat sämst är Victoria Park A och Catena som fallit med 4,8 respektive 4,6 procent.

Uppdaterat: På fredagseftermiddagen återhämtade marknaden ytterligare mark och fick temporärt stöd av en positiv öppning i USA. Som bäst låg OMX S30 på -0,6 procent på eftermiddagen men vände sedan nedåt igen. Till slut stängde OMX S30 på -1,5 procent. Fastighetsindex stängde på -1,2 procent och Samhällsbyggnadsindex FSBX stängde på nya bottenrekordet 93,05, ner 1,68 procent jämfört med torsdagen.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.