Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Börsfall på horisonten?

Publicerad: 2 December 2013, 15:20

Foto: Sverrir Thór

Även om börsens fastighetsaktieindex steg en aning under november månad finns det tecken på att den prisuppgång fastighetsaktierna upplevt i princip hela året nu har börjat mattas av. Det visar Fastighetsnytts månatliga sammanfattning av fastighetsaktiernas utveckling.


Ämnen i artikeln:

OMX

Hittills i år har fastighetsindex (OMX Stockholm Real Estate GI) stigit med 22,1 procent men i november steg indexet endast med 0,5 procent. Dessutom rörde det sig hela månaden inom ett intervall på 18 indexpunkter (från 1 237,9 till 1 255,9) vilket är mycket snävt i jämförelse med det intervall på 63,6 punkter index rörde sig inom i oktober. Vidare överträffades toppnoteringen i oktober, 1 256,82, aldrig i november. Huruvida denna mycket kortsiktiga avmattning är ett tecken på att uppåttrenden har börjat ge vika är för tidigt att säga men den möjligheten finns utan tvekan, särskilt när man kombinerar avmattningsindikationerna på prissidan med omsättningen som var 1,2 miljarder kronor lägre i november än i oktober, 21,3 procent lägre. I oktober steg fastighetsindex med 4,3 procent.

Sett till de olika aktierna var Balder B den aktie som gav bäst avkastning under november, aktien steg med 4,8 procent, före Heba B som steg med 4,2 procent. Månadens största förlorare var Corem Property Group som föll med 6,9 procent och Kungsleden som föll med 5,3 procent. Nio av de 19 aktierna steg i pris medan sju föll och tre var oförändrade, däribland JM som varit ett av fastighetsindex draglok under andra halvåret.

Sverrir Thór

Tabel_Borsfall

Ämnen i artikeln:

OMX

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.