Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Börsens vd till Alecta

Publicerad: 25 januari 2016, 09:45

Magnus Billing frågas ut på Business Arena Almedalen.

Foto: Mattias Fröjd.

Pensionsförvaltaren Alecta har rekryterat Stockholmsbörsens vd Magnus Billing till rollen som vd. Han har varit vd för Nasdaq i Norden och Nasdaq Stockholm sedan 2013 men arbetade dessförinnan som chefsjurist för Nasdaq.


Ämnen i artikeln:

Magnus BillingAlectaStockholmsbörsen

Pensionsförvaltaren Alecta har rekryterat Stockholmsbörsens vd Magnus Billing till rollen som vd. Det framgår av ett pressmeddelande. Billing har varit vd för Nasdaq i Norden och Nasdaq Stockholm sedan 2013 men arbetade dessförinnan som chefsjurist för Nasdaq.

Det är i dagsläget oklart när Magnus Billing tillträder sin nya tjänst och avgående vd:n Staffan Grefbäck kommer att sitta kvar tills vidare.

I en kommentar skriver Alectas styrelseordförande Erik Åsbrink att Magnus Billing är väl lämpad för uppdraget bland annat på grund av sina kunskaper om de finansiella marknaderna, sitt kontaktnät och sin vana av kontakt med myndigheter.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Alecta

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.