Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Börsen vill kasta ut RealXState

Publicerad: 29 februari 2016, 13:19

Stockholmsbörsen har bett Nasdaq Stockholms disciplinnämnd att granska frågetecken som uppstått i samband med hur RealXStates huvudägare och vd Anders Lidén har hanterat moderbolagets kassa och dessutom om huruvida bolaget uppfyller kraven för listning på First North.


Ämnen i artikeln:

RealXStateStockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har bett Nasdaq Stockholms disciplinnämnd att granska frågetecken som uppstått i samband med hur RealXStates huvudägare och vd Anders Lidén har hanterat moderbolagets kassa och dessutom om huruvida bolaget uppfyller kraven för listning på First North. Börsen handelsstoppade RealXStates preferensaktie 12 februari med anledning av det ovan nämnda och har nu lämnat ärendet över till sin disciplinnämnd.

Enligt ett marknadsmeddelande från RealXState ser Stockholmsbörsen ingen förutsättning för att bolagets aktie ska kunna vara föremål för handel på First North. Därför förordar man att disciplinnämnden beslutar om att avföra aktien från handel, något som skulle ske med omedelbar verkan så fort beslut är taget.

Oavsett vad discplinnämnden kommer fram till så kommer RealXState att verka för att möjliggöra återupptagen handel i aktien så fort som möjligt på lämplig marknadsplats.

Redaktionen

Källa: Marknadsmeddelande från RealXState

Ämnen i artikeln:

RealXStateStockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.