Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Börsen stiger efter inflationsutfallet – SBB vinnare

Publicerad: 11 augusti 2022, 07:22

Stockholmsbörsen bjuder på fortsatt uppgång efter inflationsutfallen som i veckan även fick fastighetsindex att stiga med drygt 6 procent. SBB blev den största vinnaren när veckans sista handelsdag avslutades.


Ämnen i artikeln:

StockholmsbörsenInflation

Stockholmsbörsen avslutade veckans sista handelsdag med breda uppgångar på fredagen till följd av att inflationen i Sverige sjönk i juli. SBB toppade storbolagsindexet OMXS30, med en uppgång på 10 procent. 

Fastighetsindex steg med 3,4 procent och även Fastpartner, Atrium Ljungberg och Catena steg över 5 procent.

Läs även: Gapet mot Rikbankens inflationsprognos vidgas

Breda uppgångar noterades redan på onsdagen runtom i världen efter inflationssiffrorna från USA som visade att konsumentpriserna ökade 8,5 procent i årstakt i juli mot väntade 8,7 procent.

”Marknaden står fortfarande och väger mellan om det ska bli 75 eller 50 punkter men en fråga man redan nu kan ställa sig är hur stort fall i augustiinflationen som behövs för att förväntningar om en 25-punktershöjning ska börja komma i spel? Än så länge vill Fed inte dra några stora växlar på siffran och de två Fed-ledamöter som i går kommenterade inflationsutfallet valde att spela ned betydelsen”, skrev SEB under torsdagen.

Läs även: KI: ”Utsikterna har försämrats – inflationen är ett fortsatt sorgebarn”

Den svenska fastighetssektorn utmärkte sig redan i onsdags med en höjning på 6,3 procent, där Balder, Corem, Catena, Castellum, Nyfosa och NP3 steg drygt 7 procent.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

StockholmsbörsenInflation

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.