Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Börsen kom tillbaka med besked

Publicerad: 17 oktober 2014, 10:07

Det är ingalunda att överdriva att när man konstaterar att på fredagen kom börsen tillbaka med besked. Allt eftersom dagen gick växte sig rekylen starkare och när marknaden tog helgledigt hade OMX S30, som mäter de 30 mest omsatta aktierna, stigit med 3,1 procent jämfört med torsdagens stängningskurs. Börsens fastighetsindex, OMX Stockholm Real Estate GI presterade ännu bättre och steg med 3,3 procent.


Ämnen i artikeln:

ALM EquityFSBXHeba FastigheterSagax

Fastighetsnytts eget aktieindex, Samhällsbyggnadsindex FSBX, som mäter aktierna inom den bredare samhällsbyggnadssektorn, steg med 3,42 procent. Skillnaden mellan FSBX och fastighetsindex beror på att de tunga byggaktierna, framförallt Skanska och NCC, steg med 3,5 respektive 3,9 procent.

Det har som bekant varit en turbulent tid på börsen de senaste veckorna och trots dagens kraftiga uppgång har FSBX fallit med 6,3 procent sedan kvartalsskiftet. Nu har börsen stigit två dagar i följd men än så länge är det nog lite för tidigt att jubla. Vi har intressanta dagar och veckor framför oss och Fastighetsnytt kommer självklart att rapportera om börsutvecklingen löpande på sin nylanserade börssida.

Bland de aktier som inkluderas i FSBX var Sagax B och ALM Equity klara vinnare. Sagax B steg med 13 procent och ALM med 10,1 procent. Endast en aktie föll i kurs, Heba föll med 0,9 procent.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.