Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Börsen föll – och vände upp

Publicerad: 9 november 2016, 07:04

Foto: Anna Bristrand.

Den svenska aktiemarknaden reagerade skarpt på beskedet om Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet. OMX S30 föll med 3,2 procent redan i börsöppningen och generalindex med 3,4 procent.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpStockholmsbörsen

Börsens fastighetsindex föll med 3,4 procent i den inledande handeln. Redan i den inledande handeln var volymerna i handeln stora. Det framgår av Six Edge.

Uppdaterat kl. 9:36: Efter att den första chocken lugnat ner sig har marknaden återhämtat sig en del och vid klockan 9:30 var OMX S30:s nedgång 1,9 procent och fastighetsindex hade fallit med 1,4 procent.

Uppdaterat kl. 13:38: Allt eftersom dagen har gått har marknaden återhämtat sig successivt och klockan cirka 13:30 hade generalindex fallit med 0,6 procent jämfört med onsdagen och OMX S30 med 0,6 procent. Stockholmsbörsens fastighetsindex har fallit med 1,4 procent och Fastightsnytts eget aktieindex, FSBX, med 0,6 procent.

Uppdaterat kl. 15:40: Stockholmsbörsens generalindex och OMX S30 har nu till fullo återhämtat sig efter Trump-chocken och lite till. Vid klockan 15:40 var generalindex upp 0,1 procent och OMX S30 var upp 0,4 procent. Fastighetsaktierna reagerar dock inte lika positivt och fastighetsindex är alltjämt ner 1,4 procent.

Uppdaterat vid börsens stängning: När Stockholmsbörsen slog igen portarna på onsdagen hade generalindex stigit med 0,8 procent. Fastighetsindex föll med 1 procent och FSBX stängde på +/- 0 procent.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.