Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Börsen: Brant fall på måndagen

Publicerad: 12 september 2016, 06:10

Ovissheten om Hillary Clintons sjukdom påverkar börserna.

Foto: Gage Skidmore.

Det är brant fall på Stockholmsbörsen i den inledande handeln på måndagen och marknaden följer därmed i de övriga europeiska marknadernas fotspår. Anledningen är sannolikt helgens nyheter om Hillary Clintons sjukdom.


Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Det är brant fall på Stockholmsbörsen i den inledande handeln på måndagen och marknaden följer därmed i de övriga europeiska marknadernas fotspår. Anledningen är sannolikt helgens nyheter om Hillary Clintons sjukdom och det scenario, som enligt en respekterad amerikansk politikreporter nu är fullt möjligt, att det demokratiska partiet kommer att dra tillbaka hennes kandidatur.

Ovissheten är med andra ord stor och det brukar inte marknaden gilla vilket åtminstone delvis förklarar fallet. Det breda börsindexet har fallit med 1,6 procent i skrivande stund medan börsens fastighetsindex har fallit med 1,9 procent och FSBX med 1,63 procent. Dagens stora förlorare bland fastighetsaktierna är Klövern B som fallit med 2,6 procent i den inledande handeln.

Följ fastighetsaktierna på Fastighetsnytt Aktieservice.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.