lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Bonava går fortsatt starkt i utlandet

Publicerad: 24 oktober 2018, 05:43

Joachim Hallengren, vd på Bonava. Bild: Bonava

Bonavas omsättning och rörelseresultat steg kraftigt i det tredje kvartalet då fler projekt resultatavräknades samtidigt som marginalerna steg. Efterfrågan är fortsatt stark i Tyskland och Finland medan den svenska bostadsmarknaden är mer avvaktande.

Ämnen i artikeln:

Bonava

Bonavas omsättning och rörelseresultat steg kraftigt i det tredje kvartalet då fler projekt resultatavräknades samtidigt som marginalerna steg. Efterfrågan är stark i Tyskland och Finland medan den svenska bostadsmarknaden är mer avvaktande.

Nettoomsättningen ökade till 3,4 miljarder kronor från 2,1 miljarder kronor i det gångna kvartalet medan rörelseresultatet steg till 406 miljoner kronor från 218 miljoner kronor.

Bolaget startade cirka 20 procent fler bostäder än i fjol i kvartalet, vilket beror på den goda efterfrågan i Tyskland och Finland. Dessutom startades många bostäder i S:t Petersburg.

Tyskland har i år gått om Sverige som Bonavas största marknad och står nu för 41 procent av omsättningen, sett över de senaste tolv månaderna. Sverige stod under samma period för 28 procent.

Därmed ökar Tyskland sitt försprång från det andra kvartalet, då fördelningen var 38 procent mot 31 procent. Dessutom är utsikterna på den svenska marknaden ganska oklara framöver, till skillnad från i Tyskland.

-Det är svårt att dra några slutsatser om bostadsmarknaden i Sverige men vi kan konstatera att bostadspriserna fortsatte att stabiliseras något under kvartalet, skriver Joachim Hallengren i vd-ordet.

Bonavas aktie stiger 2,4 procent på onsdagen medan börsen som helhet rör sig i sidled.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev