Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Blygsamt av Reginn

Publicerad: 30 maj 2013, 04:47

Från Thingvellir på Island.

Foto: Sverrir Thór

Isländska fastighetsbolaget Reginn lämnade i veckan in sin delårsrapport för första kvartalet. Enligt det egna pressmeddelandet gör man bra ifrån sig och enligt de prognoser man själv har gjort.


Ämnen i artikeln:

Reginn

Kvartalets rörelseresultat hamnar på 889,1 miljoner isländska kronor vilket översatt i svenska kronor uppgår till 48 miljoner. Av dessa 889,1 miljoner utgörs mer än en tredjedel, 336,1 miljoner kronor, av positiva värdeförändringar i beståndet. Före skatt gör man en vinst om 303,5 miljoner isländska kronor, 16,4 miljoner svenska kronor.

En blygsam vinst med svenska fastighetsbolagsmått mätt men då ska man se till det faktum att Reginn, som är ett av Islands större fastighetsbolag, har ett bestånd värt knappt 1,8 miljarder svenska kronor. Å andra sidan är resultatet knappast tillfredsställande då kvartalets direktavkastning uppgår till 1,8 procent och totalavkastningen (inklusive värdeförändringar) uppgår blygsamma till 5,4 procent. Jämfört med motsvarande kvartal ifjol är resultatet emellertid en klar förbättring då man då gjorde en vinst om 137,7 miljoner islänska kronor före skatt.

Reginn har en soliditet om 32,8 procent och en skuldsättningsgrad på 65,3 procent.

Reginn är första fastighetsbolaget som noteras på den isländska börsen. Sedan introduktionen i juli 2012 har bolagets aktiekurs stigit med exakt 50 procent men de senaste dagarna har den dock sjunkit en aning då rykten om storägaren Landsbankis planer på att avyttra sitt innehav om 25 procent av kapitalet i bolaget.

Sverrir Thór

Källa: Regins delårsrapport

Ämnen i artikeln:

Reginn

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.