Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Blir ny styrelseordförande i D. Carnegie

Publicerad: 3 oktober 2016, 12:44

Vega Holdco som kontrolleras av amerikanska fonden Blackstone och som kontrollerar 28,61 procent av aktierna i D. Carnegie har justerat sitt förslag om nya styrelseledamöter i det svenska fastighetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupHembla

Vega Holdco som kontrolleras av amerikanska fonden Blackstone och som kontrollerar 28,61 procent av aktierna i D. Carnegie har justerat sitt förslag om nya styrelseledamöter i det svenska fastighetsbolaget. James Seppala, Blackstones chef för fastighetsinvesteringar och investeringschef i Europa, föreslås ta över klubban från Knut Pousette.

Den 21 september meddelade D. Carnegie att Blackstone begärt en extra bolagsstämma för att välja in två nya styrelseledamöter, Andrew Lax och Svein Erik Lilleland, för att ersätta de avgående styrelseledamötena Ranny Davidoff och Terje Nesbakken som meddelat att de ville lämna styrelsen då deras intressen i bolaget inte längre fanns. Andrew Lax, chef för Blackstones kapitalförvaltning i Europa, föreslogs bli ordförande.

Nu har man alltså reviderat detta och föreslår att Seppala tar över klubban istället för Lax. Det framgår av ett pressmeddelande från Blackstone.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupHembla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.