Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Blir Balders sjunde störste ägare

Publicerad: 20 september 2016, 07:23

Erik Selin är tillsammans med Jacob Karlsson huvudägare i K-Fastigheter

Foto: Startup Grind.

När de nyemissioner som krävs för finansieringen av Balders köp av I.A. Hedin Fastighets bestånd har genomförts kommer säljaren, Anders Hedin Invest, att bli det börsnoterade fastighetsbolagets sjunde störste ägare.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterAnders Hedin Invest

Totalt avser Balder emittera närmare 8 miljoner nya B-aktier, varav drygt 4,6 miljoner aktier går direkt till säljaren via en kvittningsemission. Resterande drygt 3 000 633 miljoner har emitterats i en riktad emission till svenska och utländska institutioner som genomförts av Carnegie.

Enligt Fastighetsnytts beräkningar, baserat på Balders aktieägarlista vid halvårsskiftet och antalet nyemitterade aktier kommer Anders Hedin Invests andel i bolaget att uppgå till 2,4 procent av kapital och 1,6 procent av röster efter att de två emissionerna genomförts. Andra AP-fonden, givet att man inte deltar i den riktade emissionen, faller ut av listan över Balders tio största ägare. För en ny lista, baserat på Fastighetsnytts beräkning, se medföljande tabell.

tabellbalder2

Totalt kommer antalet aktier i Balder att uppgå till cirka 190 miljoner, varav B-aktier är cirka 169 miljoner, och utspädningseffekten blir därför marginell, cirka 0,1 procentenhet för den som endast har B-aktier.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.