Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Blackrock flaggar upp i Castellum

Publicerad: 4 April 2018, 06:25

Henrik Saxborn är vd på Castellum.

Foto: Castellum.

Den amerikanska fondbjässen Blackrock, som tidigare i år seglade upp som näst största ägare i Castellum, ökade innehavet i fastighetsbolaget ytterligare strax innan påsk.


Den amerikanska fondbjässen Blackrock, som tidigare i år seglade upp som näst största ägare i Castellum, ökade innehavet i fastighetsbolaget ytterligare strax innan påsk. Enligt ett flaggningsmeddelande uppgår Blackrocks innehav nu till knappt 13 666 915 aktier, vilket motsvarar 5,00 procent av kapital och röster.

Blackrock har successivt ökat sin ägarandel i bolaget sedan i mars förra året, då den enligt ägartjänsten Holdings uppgick till 3,99 procent. Samtidigt har Klöverns vd och huvudägare Rutger Arnhult seglat upp som trea på ägarlistan. Han började köpa aktier i det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget i somras och kontrollerar nu på 4,50 procent av bolaget.

Störst innehav i Castellum har den nederländska pensionsstiftelsen ABP med 5,62 procent av kapital och röster. Blackrock flaggade även upp i Castellum i januari men några veckor senare föll ägandet ner under 5 procent igen.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.