Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Berg- och dalbana på börsen

Publicerad: 13 oktober 2014, 15:34

Måndagens utveckling på börsen kan bäst beskrivas genom att likna den med en berg- och dalbana.


Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsenSwecoVictoria Park Fastigheter

Måndagens utveckling på börsen kan bäst beskrivas genom att likna den med en berg- och dalbana. Efter en inledande handel som indikerade att förra veckans ras bara skulle fortsätta vände det vid 10-tiden och vid klockan 15 hade fastighetsindex stigit med närmare 0,8 procent jämfört med fredagens stängningskurser. Då började det gå utför igen när det visade sig att i USA var investerarna inte på lika glatt humör. Vid börsens stängning klockan 17:30 låg fastighetsindex på -0,32 procent jämfört med fredagen. Samhällsbyggnadsindex FSBX föll med 0,34 procent och låg vid börsstängningen på 92,74 vilket är den lägsta noteringen någonsin.

Bland aktierna som ingår i FSBX steg nio aktier i kurs varav Sweco presterade bäst. Teknikkonsultbolaget steg med 3,3 procent. Bland de övriga aktierna presterade Victoria Park A sämst och föll med 4,1 procent.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.