Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Begränsad coronapåverkan för Stendörren

Publicerad: 7 april 2020, 12:15

Stendörrens nya vd Erik Ranje tillträdde i början av februari

Stendörren har så här långt inte påverkats i någon större utsträckning av coronaviruset. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande, och påpekar även det dröjer ett år tills lånen börjar förfalla till betalning.


Ämnen i artikeln:

Stendörren FastigheterCoronaviruset

Stendörrens ska ha kontaktats av hyresgäster med anledning av den uppkomna situationen, men dessa representera en mycket begränsad del av bolagets hyresintäkter.

”I dagsläget har coronaviruset påverkat bolagets totala hyresinbetalningar endast i ytterst begränsad omfattning”, skriver Stendörren.

Bolaget tillägger att förfrågningar om hyreslättnader hanterats individuellt.

Läs även: Stendörrens nya vd rekryteras internt

Vid utgången av förra året var 9 procent av Stendörrens kontrakterade hyresintäkter hänförliga till handel, 1 procent till restaurang, 0 procent till hotell och 3 procent till annan besöksnäring.

Har nyligen refinansierat lån

Stendörren bedömer att bolaget har en stark finansiell beredskap för att kunna hantera de negativa effekter som följer av coronaviruset. 

Bolaget har nyligen genomfört en större refinansiering av banklån, vilket innebär att inga obligations- eller banklåneförfall inträffar före utgången av första kvartalet 2021. 

Vidare har bolaget tillgänglig likviditet om cirka 550 miljoner kronor i form av kassa, checkkrediter och tillgängliga revolverande kreditfaciliteter.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.