Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Batljan, Kvalitena och Johansson största ägare i SBB

Publicerad: 17 april 2017, 10:59

Sven-Olof Johansson, vd, FastPartner.

Ilija Batljan var Samhällsbyggnadsbolagets störste ägare vid utgången på första kvartalet. Per den 31 mars kontrollerar Batljan, som även är SBB:s vd, 15,6 procent av kapitalet och 40,9 procent av rösterna i bolaget.


Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanSBB Fastigheter

Ilija Batljan var Samhällsbyggnadsbolagets störste ägare vid utgången på första kvartalet. Per den 31 mars kontrollerar Batljan, som även är SBB:s vd, 15,6 procent av kapitalet och 40,9 procent av rösterna i bolaget. Näst störste ägare sett till kapital är Meteva AS som kontollerar 12 procent av kapitalet men endast 3,2 procent av rösterna men sett till röster är det Kvalitena som kontrollerar 17 procent av rösterna via stort innehav av A-aktier. Kvalitena var som bekant en del av det upplägg som öppnade köksvägen till börsen för SBB när man bland annat köpte Sörmlandsporten och Kuststaden och gjorde ett omvänt förvärv av Effnetplattformen.

Som tidigare har framkommit har även Paulsson-sfären och Sven-Olof Johansson stora intressen i SBB, genom sina bolag Backahill och Compactor Fastigheter. Johansson kontrollerar 6,5 procent av aktierna i SBB och Paulsson 4,6 procent och närmast efter dem kommer Michael Cocozza som äger 3,2 procent av kapitalet i bolaget.

De framgår av SBB:s ägarlista.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.