fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Batljan får dispens från budplikt

Publicerad: 9 mars 2017, 11:36

Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.

Som en del av det omvända bolagsförvärv som Ilija Batljan gjort av Effnetplattformen via sitt bolag Samhällsbyggnadsbolaget i Norden genomför Effnetplattformen en kvittningsemission. Efter denna emission kommer Ilija Batljan privat och via bolag att kontrollera 43,6 procent i Effnetplattformen vilket aktiverar budplikt.

Ämnen i artikeln:

EffnetplattformenIlija Batljan

Som en del av det omvända bolagsförvärv som Ilija Batljan gjort av Effnetplattformen via sitt bolag Samhällsbyggnadsbolaget i Norden genomför Effnetplattformen en kvittningsemission, det vill säga emitterar aktier i bolaget för att finansiera köpet av SBB och andra bolag som ingår i affären. Efter denna emission kommer Ilija Batljan privat och via bolag att kontrollera 43,6 procent i Effnetplattformen (som för övrigt kommer att byta namn inom kort).

Därmed aktiveras budplikt, då Batljans ägande i bolaget överstiger budpliktsgränsen på 30 procent, men enligt ett pressmeddelande från Aktiemarknadsnämnden har han nu ansökt om, och beviljats, dispens från budpliktsbudet. Det innebär att inget budpliktsbud kommer att behöva läggas.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev