Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Balder till Large Cap

Publicerad: 17 december 2014, 10:15

Göteborgsbaserade Balders två börsnoterade aktieserier, Balder B och Balder pref, kommer efter nyår att handlas på Stockholmsbörsens Large Cap lista i stället för Mid Cap som nu. Det framgår av ett marknadsmeddelande från Nasdaq.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterNasdaqOMX

För att kvalifiseras till Large Cap måste ett bolag ha ett marknadsvärde på minst 1 miljard euro och för att komma direkt in till Large Cap måste bolaget ha ett marknadsvärde på 1,5 miljarder euro. Bolag med marknadsvärde i intervallet 1-1,5 miljarder euro behöver vänta ett år. Nasdaq baserar sin revidering på bolagens genomsnittliga marknadsvärde i november. Balder har två aktieslag, stam och preferens, och två aktieserier inom aktieslaget stam, A och B. Enbart B-aktiens genomsnittliga marknadsvärde i november uppgick till 14,7 miljarder kronor, motsvarande 1,59 miljarder euro givet november månads genomsnittliga valutakurs för euron, 9,2499 kronor. Därmed räcker B-seriens marknadsvärde för att kvalificera bolaget för Large Cap-segmentet.

Övriga fastighetsbolag på Large Cap är Castellum, Fabege, Hufvudstaden, JM, Atrium Ljungberg och Wallenstam.

Sverrir Thór

Källa: Marknadsmeddelande från Nasdaq

Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterNasdaqOMX

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.