torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Balder slog vinstförväntningarna i Q3

Publicerad: 11 november 2021, 10:15

Fastighetsbolaget Balder presenterar bättre förvaltningsresultat än väntat i kvartalsrapporten för det tredje kvartalet som släpptes på torsdagen.

Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Annica Ögren

annica.ogren@fastighetsnytt.se


Det är ett starkt år för många fastighetsbolag. På torsdagen var det fastighetsbolaget Balders tur att redovisa ett bättre förvaltningsresultat för årets tredje kvartal.

Förvaltningsresultatet för perioden ökade till 1 838 miljoner kronor, upp från 1 335 miljoner kronor motsvarade period förra året. Enligt Infronts sammanställning låg förväntningarna på 1 547 miljoner kronor. 

Hyresintäkterna ökade till 2 286 miljoner kronor (2 030) vilket var i linje med förväntningarna på 2 295 miljoner kronor. 

Driftöverskottet ökade till 1 804 miljoner kronor (1 616). Förväntningen var enligt Infront ett överskott på 1 794 miljoner kronor. 

”Alla olika delar bidrog på ett mycket förtjänstfullt sätt och dessutom fortsatte värdet på våra fastigheter upp både tack vare att vår verksamhet utvecklades väl och att intresset för att investera i fastigheter är fortsatt starkt, vilket leder till något lägre avkastningskrav”, skriver vd Erik Selin, i rapporten. 

Bland annat nämner han pågående bostadsbyggen på Kungsholmen och Östermalm i Stockholm och Karlastaden i Göteborg som exempel. Bolaget har även uppdaterat sina klimatmål i linje med Parisavtalet och 1,5-gradersmålet för att öka takten i hållbarhetsarbetet, enligt rapporten.

I förra veckan gav Balder beskedet att bolaget köper drygt 600 000 aktier i norska Entra och uppnådde därmed en ägarandel på knappt 34 procent av kapital och röster. Då gränsen för budplikt passerades har Balder lagt ett bud på hela Entra, men ser fortsatt helst att bolaget blir kvar på Oslobörsen, enligt vd Erik Selin.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev