Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Balder rusar efter starkt delår

Publicerad: 6 november 2018, 08:46

Erik Selin är tillsammans med Jacob Karlsson huvudägare i K-Fastigheter

Foto: Startup Grind.

Fastighetsbjässen Balders förvaltningsresultat steg kraftigt i det tredje kvartalet samtidigt som värdet på fastighetsbeståndet justerades upp rejält. Aktien stiger som mest 4 procent efter rapporten.


Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Fastighetsbjässen Balders förvaltningsresultat steg kraftigt i det tredje kvartalet samtidigt som värdet på fastighetsbeståndet justerades upp rejält. Aktien lyfter som mest 4 procent efter rapporten.

Förvaltningsresultat hänförligt till aktieägare ökade 24 procent till 943 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Det motsvarar en ökning per stamaktie om 33 procent till 5,24 kronor eftersom bolaget löst in alla preferensaktier.

Orealiserade värdeförändringar av fastigheter uppgick till 3 348 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Under motsvarande period förra året skrevs värdet upp 872 miljoner kronor. Fastighetsbeståndet värderas nu till nästan 115 miljarder kronor.

–Fastighetsvärdet fortsatte också att öka genom investeringar, förbättrat driftsnetto i befintligt bestånd och ett något lägre avkastningskrav, skriver Erik Selin i vd-ordet.

Det genomsnittliga direktavkastningskravet uppgick till 4,8 procent i det tredje kvartalet, vilket är lägre än de 5,0 procent som angavs i det andra kvartalet.

Enligt Erik Selin så är fastighetsmarknaden som helhet fortsatt stark men det finns stora skillnader mellan olika segment och delmarknader.

–Min känsla är att vi även framgent trots en svag fastighetsmarknad har goda förutsättningar att finna rimligt bra investeringsmöjligheter, skriver han.

Aktien stiger i skrivande stund 3,4 procent och gör överlägset bäst av storbolagen på börsen. Aktien handlas nu på den högsta nivån sedan den internationella börsoron slog till i början på oktober.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.