Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Balder ökar i Entra - förbereder budpliktsbud

Publicerad: 12 oktober 2021, 16:03

Erik Selin, vd Balder, är störst i Entra, men vill inte svälja hela bolaget

Balder köpte på tisdagen drygt 600 000 aktier i norska Entra och blev därmed ägare till knappt 34 procent av kapital och röster. Då gränsen för budplikt passerades förebereder Balder ett bud på hela Entra, men ser helst en fortsättning för bolaget på Oslobörsen.

Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterEntra Fastigheter

Björn Rundström

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se


Balder har nått motsvarande 33,67 procents ägande i norska Entra, meddelade Balder i ett pressmeddelande efter börsstängning på tisdagen efter köpet av 610 059 aktier.

Läs även: Transaktionsrekord i sikte för 2021: ”I den bästa av världar” 

Mot bakgrund av detta avser Balder inom fyra veckor lämna ett budpliktsbud till övriga aktieägare i Entra. Budpliktsbudet ska minst motsvara det högsta som Balder betalt för aktier i Entra under de senaste sex månaderna. Balder har som högst betalat 202,50 NOK per aktie efter avdrag för utdelning i Entra som utbetalades i oktober 2021.

Men man har inte någon amibition att helt konsolidera Entra.

— Balder har sedan tidigare kommunicerat att vi föredrar att Entra fortsätter att vara noterat på Oslo Börs. Det gör vi fortsättningsvis också men önskar samtidigt öka vår ägarandel i Entra, varför vi nu ämnar lämna ett budpliktsbud, skriver Balder.

Läs även: Lista: Kreditbetygen - miljoner att tjäna 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev