Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Balder har högst marknadsvärde

Publicerad: 20 november 2015, 14:45

Erik Selin, vd för Balder.

Foto: Sigurdur J. Olafsson.

Balder är Stockholmsbörsens mest värdefulla fastighetsbolag, med ett marknadsvärde på 27,8 miljarder kronor. Totalt är de 25 bolag som ingår i Stockholmsbörsens fastighetsindex värda 261,1 miljarder.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterStockholmsbörsen

Balder är Stockholmsbörsens mest värdefulla fastighetsbolag, med ett marknadsvärde på 27,8 miljarder kronor. Totalt är de 25 bolag som ingår i Stockholmsbörsens fastighetsindex värda 261,1 miljarder. Det visar en sammanställning Fastighetsnytt har gjort, baserat på bolagens aktiekurser torsdagen 19 november.

Balders aktie har stigit mycket i kurs under året och bolaget har därför tagit över tronen efter Hufvudstaden som nu är börsens näst mest värdefulla bolag, 26,2 miljarder. Notera att dessa siffror endast avser de stamaktier som är noterade men en del bolag, som exempelvis Balder, har onoterade aktieserier. I tabellen visas även marknadsvärde inklusive de onoterade aktierna men det ändrar inte bilden i stora drag, Balder är alltjämt börsens högst värderade fastighetsbolag.

Lägst värderat är Oscar Properties vars marknadsvärde uppgår till 1,5 miljarder kronor. Notera att preferensaktier inte är inkluderade i sammanställningen.

Sverrir Thór

Tabell MV

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.