Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Balder fimpar preffarna

Publicerad: 23 Augusti 2017, 06:00

Erik Selin är tillsammans med Jacob Karlsson huvudägare i K-Fastigheter

Foto: Startup Grind.

Balder planerar att lösa in samtliga preferensaktier i bolaget och ersätta dem med en hybridobligation motsvarande cirka 350 miljoner euro som man avser emittera på den europeiska penningmarknaden.


Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Balder planerar att lösa in samtliga preferensaktier i bolaget och ersätta dem med en hybridobligation motsvarande cirka 350 miljoner euro som man avser emittera på den europeiska penningmarknaden. Vidare avser man emittera en senior icke säkerställd obligation om 500 miljoner euro på eurobondmarknaden.

Bolaget har anlitat Deutsche Bank, Handelsbanken, Nordea och SEB i syfte att utreda förutsättningarna för dessa emissioner.

Anledningen till att man vill slopa preferensaktierna är att hybridobligationen som efterställs andra skulder betraktas som ett bättre skuldinstrument av kreditvärderingsbolag och kan därmed stärka Balders kreditbetyg som hos både Moody‘s (Baa3) och Standard & Poor‘s (BBB) är investment grade.

Vidare blir kassaflödet bättre och den finansiella flexibiliteten stärks, skriver Balder i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Balder en utestående eurobond om 1 miljard euro.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.