Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Balder får rating av S&P och planerar eurobond

Publicerad: 22 februari 2017, 21:59

Erik Selin, vd för Balder.

Foto: Sigurdur J. Olafsson.

Balder har fått en publik rating från det internationella kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor‘s. Bolaget får betyget BBB vilket är ett investment-grade betyg och snäppet högre än det betyg man tidigare fått från S&P:s konkurrent Moody‘s.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterStandard & Poors

Balder har fått en publik rating från det internationella kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor‘s. Bolaget får betyget BBB vilket är ett investment-grade betyg och snäppet högre än det betyg man tidigare fått från S&P:s konkurrent Moody‘s. Hos Moody‘s har Balder Baa3 vilket motsvarar BBB- hos S&P. Utsikterna för betyget är stabila.

Det framgår av ett pressmeddelande från Balder som även meddelar att man uppdragit åt Barclays, Danske Bank, Deutsche Bank och Nordea att utreda förutsättningarna för en emission av obligationer på den europeiska penningmarknaden. Anledningen till att man vill äntra eurobond-marknaden är att man vill förlänga kapitalbindningen genom att emittera obligationer med längre löptid och amortera kortare skulder.

Vidare vill man minska andelen säkerställd finansiering samt skapa en naturlig säkring av den euroexponering man har via innehav i Finland och Danmark.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.