Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Även Pareto höjer Victoria Parks riktkurs

Publicerad: 2 september 2015, 12:55

Pareto Securities höjer sin riktkurs för Victoria Park till 12,5 kronor, från tidigare 12 kronor, och upprepar sin köprekommendation av bolagets aktier. Det framgår av ett marknadsbrev Fastighetsnytt Börs har tagit del av.


Ämnen i artikeln:

ParetoVictoria Park Fastigheter

Motiveringen för den höjda riktkursen är Victoria Parks nya finansiella policy som offentliggjordes tidigare i veckan där bolaget sänker sitt mål för belåningsgrad från 70 procent till 65 procent och höjer sitt soliditetsmål från 25 procent till 30 procent. Vidare har Victoria Park reviderat sin utdelningspolicy och avser dela ut 25 procent av resultat före skatter till sina stamaktieägare. Tidigare har bolaget inte delat ut pengar till stamaktieägare.

Vidare lyfter Pareto fram fastighetsbolagets intention att öka takten värdeskapande investeringar i befintligt bestånd som en bidragande faktor.

Som Fastighetsnytt Börs kunde rapportera på tisdagen har även Swedbank höjt bolagets riktkurs med anledning av de nya finansiella målen och som resultat av det steg Victoria Parks aktiekurs på tisdagen med 4,5 procent (A-aktie) respektive 4,6 procent (B-aktie). I skrivande stund på onsdagen har aktierna stigit med 1,9 respektive 3 procent.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.