Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Atrium Ljungberg vinnare efter jätteaffär med Stockholm

Publicerad: 30 Augusti 2018, 12:29

Atrium Ljungbergs Projektchef Angela Berg tillhör torsdagens köpare Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg går klart bäst av fastighetsbolagen på torsdagen med en uppgång på 4 procent efter en uppgörelse med Stockholm om att utveckla Söderstaden i Stockholm, vilket säkrar projektportföljen i många år framöver.


Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

I skrivande stund stiger aktien 3,95 procent till 158 kronor. Senaste gången aktien stängde upp så mycket var i september 2016.

På morgonen meddelade Atrium Ljungberg att man tecknat en avsiktsförklaring med Stockholms stad som innebär att Atrium Ljungberg köper fastigheter och får markanvisningar i Slakthusområdet söder om Stockholm. Totalt handlar det om 200 000 kvadratmeter.

Sammanlagt kommer 8 miljarder kronor investeras i området under perioden 2019-2030.

Vidare kan noteras att Angela Berg, som är chef för affärsområdet projekt, köper aktier i bolaget för drygt 460 000 kronor på torsdagen. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Berg har köpt 3 000 aktier till snittkursen 153,64 kronor. Enligt ägartjänsten Holdings hade hon 200 aktier sedan tidigare.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.