Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Atrium Ljungberg finansierar sig grönt

Publicerad: 24 februari 2017, 10:22

Atrium Ljungberg har tagit fram ett ramverk för grön finansiering i samarbete med SEB och kommer sannolikt att göra en första emission av gröna obligationer i mars. Det meddelade bolagets CFO Martin Lindqvist på Atrium Ljungbergs kapitalmarknadsdag som gick av stapeln på fredagsförmiddagen.


Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Några fler detaljer om emissionen gick han inte in på men berättade att ramverket är certifierat av det norska miljöinstitutet Cicero.

Vidare berättade Lindqvist att Atrium Ljungberg avser öka sin andel finansiering från penningmarknaden och minska andelen bankfinansering, givet rådande förhållanden på kapitalmarknaden. Penningmarknaden med kortsiktiga certifikat och långsiktiga obligationer utgör nu 42 procent av bolagets finansiering, enligt bokslutet som offentliggjordes på torsdagen. Totalt har Atrium Ljungberg 15,1 miljarder kronor i räntebärande skulder.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.