Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Atrium inkluderas i Epras globala fastighetsindex

Publicerad: 9 september 2019, 05:30

Atrium Ljungberg kommer att ingå i FTSE Epra Nareit Global Real Estate Index Series från och med den 23 september 2019.


Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg kommer att ingå i FTSE Epra Nareit Global Real Estate Index Series från och med den 23 september 2019.

FTSE Epra Nareit Global Real Estate Index är bland de mest erkända och använda indexen för börsnoterade fastighetsinvesteringar och består av nästan 500 fastighetsbolag globalt, skriver Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande.

FTSE Epra Nareit Developed Europe Index, den europeiska delen av indexen där Atrium Ljungberg också kommer att ingå, omfattar idag över 100 bolag med ett totalt börsvärde tillgängligt för handel (så kallad free-float) på över 200 miljarder euro.

– Jag är väldigt glad över att vi kommer att ingå i Epra Index. Detta kommer att öka intresset för bolaget och bör även vara positivt för likviditeten i vår aktie, säger bolagets CFO Martin Lindqvist enligt pressmeddelandet.

Till det kan tillfogas att det inte är ovanligt att en aktie stiger i pris efter att ha tagits med i ett index. Det kan exempelvis bero på att fonder som följer ett visst index känner sig manade att köpa aktien.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.